Diensten

Oud ijzer ophalen

Oud ijzer ophalen

 

Er bestaat een grote kans dat jij oud ijzer hebt. Zeker als je aan het verbouwen bent, dan blijven er altijd spullen over waar je niets mee kunt. Gelukkig bestaan er bedrijven die oud ijzer voor je kunnen ophalen, zodat je er zelf geen gedoe meer mee hebt. Maar wat zijn de voorwaarden voor het afhalen, en wat zijn de verschillende mogelijkheden. Lees snel verder om er meer over te weten, want het kan ook nog eens verschillen als het gaat om de lokale gemeenten. Overal gelden namelijk andere wetten waaraan moet worden voldaan.

 

Vaak gratis tot bepaalde hoeveelheid

 

Meestal geldt bij het ophalen van oud ijzer dat het tot een bepaalde hoeveelheid gratis is. Wat het limiet van deze hoeveelheid is, verschilt natuurlijk per bedrijf. Het ene bedrijf heeft een lagere norm dan de andere, maar gelukkig kun je daar eenvoudig achter komen. Meestal wordt er op de website van de bedrijven informatie gegeven daaromtrent. Is dit niet het geval, dan kun je natuurlijk ook nog contact opnemen met het specifieke bedrijf. Vaak staat er wel een telefoonnummer op de website, of anders gewoon een e-mailadres. Dan weet je zeker tot welke hoeveelheid het gratis is en wanneer je moet betalen.

 

Verschil tussen particulier en zakelijk

 

Als het gaat om oud ijzer ligt er vaak een verschil tussen particulier en zakelijk. In de zakelijke sfeer gaat in de regel namelijk veel meer oud ijzer om. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je handelt in wasmachines. Dan heb je per definitie al veel oud ijzer. Daarom moeten er in die situaties ook andere afspraken worden gemaakt. Elk bedrijf hanteert hier dus ook andere regels voor. In veel gevallen is het zo dat je dan tegen scherpe tarieven oud ijzer ophalen. Je kunt namelijk een deal sluiten als je een vaste klant wordt.

 

Kijk welke te vertrouwen zijn

 

Op internet staat veel informatie over de verschillende ijzerhandelaars die actief zijn in je omgeving. Je moet altijd goed nagaan welke te vertrouwen zijn welke niet. Je kunt daarvoor verschillende recensies op internet lezen. Dan komt dat duidelijk naar voren. Is er weinig te vinden over een bepaalde ijzerhandelaar, dan kun je natuurlijk ook een kennis vragen. Misschien ken je iemand die regelmatig oud ijzer laat ophalen door een erkend bedrijf. Dan kun jij ook eens contact opnemen met dat bedrijf om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *