Gezondheid

Oncologische fysiotherapie Venlo

Oncologische fysiotherapie Venlo

Als je te maken krijgt met de vreselijke ziekte die kanker heet, dan kun je tegen tal van fysieke problemen aanlopen die veroorzaakt worden ofwel door de ziekte ofwel door de behandeling ervan. In dat geval kun je terecht bij de praktijk voor oncologische fysiotherapie in Venlo. Dit kan gedurende alle fasen van kanker en ook nadat je kanker hebt gehad.

 

Terugwinnen van vaardigheden die door de ziekte verloren zijn gegaan

In de praktijk voor oncologische fysiotherapie in Venlo wordt uiteraard steeds maatwerk geleverd. De behandelingen hangen af van de fase van de ziekte. Is er sprake van de zogenaamde curatieve fase, dan is de behandeling gericht op genezing. In dat kader kun je een afspraak maken bij de specialisten in oncologische fysiotherapie in Venlo die je dan bij kunnen staan in het terugwinnen van verloren gegane vaardigheden of vaardigheden helpen te verbeteren die gedurende de ziekte minder zijn geworden. Anders is dat als je een beroep doet op de expertise van de praktijk van oncologische fysiotherapie in Venlo als sprake is van de palliatieve fase. Dan ligt de focus van de behandeling op het behoud van wat iemand nog kan.

 

Afhankelijk van de fase waarin de ziekte zich bevindt

Als sprake is van de terminale fase, dan zal de praktijk voor oncologische fysiotherapie in Venlo vooral een begeleidende rol hebben. De patiënt kan steeds minder en bij dat heel complexe en emotionele proces helpen de oncologische fysiotherapeuten dan. Gelukkig blijkt kanker vaker en vaker een chronische ziekte te zijn. Dit is vooral te denken aan de vroegtijdige ontdekking van de ziekte en de veel betere manieren van behandelen die er tegenwoordig zijn. Dit heeft voor de nodige veranderingen gezorgd de afgelopen jaren. De specialisten van de praktijk in oncologische fysiotherapie in Venlo kunnen ondersteuning bieden op fysiek vlak, maar zeker ook als het gaat om psychisch welzijn en het helpen van mensen om met de ontstane situatie om te gaan.

 

Bewegen is onder alle omstandigheden erg belangrijk

Bewegen is, zo onderschrijft ook de praktijk voor oncologische fysiotherapie in Venlo, voor mensen die behandeld zijn voor kanker van groot belang. Bovendien houden mensen vaak vermoeidheid over aan de ziekte die het nut van bewegen nog eens extra vergroot. Een actieve leefstijl kan wezenlijk bijdragen aan de overlevingskansen en kan zelfs de kans op de terugkeer van de ziekte aanzienlijk verkleinen. Bovendien, en dat is ook niet onbelangrijk, word iedereen van bewegen vrolijker en zeker fitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *