Materialen

Jansen profiel

Jansen profiel

Wel eens van Jansen profielen gehoord? Nee? Jansen profielen zijn profielen die voor verschillende soorten constructiewerken kunnen worden gebruikt. Meestal heb je het dan over het maken van kozijnen, ramen, puien en deuren. Ze kunnen geïsoleerd of niet-geïsoleerd zijn en kunnen bovendien een sterk brandwerende werking hebben, zoals ook dempende rubbers aan het profiel toegevoegd kunnen worden.

 

Kies voor de geïsoleerde versie of de niet-geïsoleerde uitvoering van het Jansen profiel

Ga je werken met Jansen profielen? Dan heb je de keuze uit geïsoleerde Jansen profiel en uitvoeringen die niet geïsoleerd zijn. Wordt er gewerkt met een geïsoleerde uitvoering, dan zit de isolatie in het profiel verwerkt. Op die manier wordt het profiel wat betreft de uitstraling niet aangetast. Of anders; de geïsoleerde uitvoering kun je met het blote oog niet onderscheiden van een niet-geïsoleerd Jansen profiel.

 

Jansen profielen die brandwerend zijn, zijn ideaal voor stalen producten

Ook bekend zijn Jansen profielen die brandwerend zijn. Zeker een materiaal als staal heeft een veel hogere smelttemperatuur in vergelijking met aluminium of kunststof. Daarom zijn Jansen profielen ideaal als je een prima brandwerende constructie wilt gaan maken. Jansen profielen worden ook gebruikt als sprake is van het renoveren van oudere gebouwen. Dit omdat Jansen profielen vooral erg slanke profielen zijn. Ze passen in vrijwel alle gevallen op die plaatsen waar eerst het oude zetwerk aangebracht was. Daardoor maken Jansen profielen het ook mogelijk om beweegbare delen als smalle draairamen, stolpramen en kiep- en uitzetramen te maken. Daardoor kan de specifieke sfeer van een pand behouden worden, terwijl aan de andere kant toch sprake is van isolatie op de beste manier.

 

Leef je creatief uit met de beschikbare Jansen profielen

Jansen profielen zijn geschikt voor zeer slanke ramen en zijn uitermate geschikt om toe te passen in zowel klassieke en moderne situaties. In een Jansen profiel kunnen overigens ook nog eens dempende rubbers, valdorpels en espagnoletten verwerkt worden. Het is ongekend hoeveel mogelijkheden het gebruik van een Jansen profiel je dus te bieden heeft. Er is, kortom, voldoende te kiezen als je het over Jansen profielen hebt, profielen die je als het ware een totaaloplossing bieden in stalen ramen, gevels en zeker ook daken. Jansen profielen bieden in creatief opzicht bovendien ongekende perspectieven, want vrijwel alles is door het gebruik van deze profielen mogelijk. Niets voor niets kunnen de architecten en ontwerpers tegenwoordig niet meer zonder deze heel bijzondere profielen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *