Wonen

Harde vloeren Breda

Woonwinkel Huizen

 

Het voordeel van harde vloeren Breda is dat deze gemakkelijk te reinigen zijn en doorgaans geschikt zijn voor intensief en zwaar gebruik. Je kunt een harde vloer laten leggen in je woning of bijvoorbeeld in een kantoor of andere werkruimte. PVC, laminaat, parket en linoleum zijn allemaal voorbeelden van harde vloeren, waarbij PVC en linoleum waterdicht zijn en dus machinaal te reinigen. Deze vloersoorten worden veel gebruikt in bijvoorbeeld kantoren, ziekenhuizen en scholen.

 

Laminaat blijft zeer populair

 

Laminaat van hoge kwaliteit lijkt op een houten vloer. Laminaat bestaat uit een fotoprint van hout op een meerlaagse kunststof ondergrond. De vloer is samengesmolten met behulp van een laminatieproces, waar de naam ook vandaan komt. De kern van het laminaat bestaat doorgaans uit malaminehars en vezelplaat. Je kunt vele kanten op met laminaat omdat je de keuze hebt uit zeer veel kleuren en opdrukken. Zo kun je kiezen voor een laminaat dat sprekend lijkt op eikenhout of voor een laminaat met stijlvolle white wash afwerking.

 

Onderhoudsarme linoleum vloeren

 

Een linoleum vloer is onderhoudsarm en erg slijtvast. De gladde vloerbedekking is verkrijgbaar in verschillende kleuren en wordt vaak gebruikt op plekken waar de vloer veel belast wordt, zoals sporthallen, scholen en ziekenhuizen. Het materiaal is zeer eenvoudig schoon te maken en is er ook in speciale varianten die geluid dempen of antistatisch zijn. Ook in de woning kan linoleum er stijlvol uitzien en een unieke uitstraling geven aan bijvoorbeeld de woon- of slaapkamer.

 

Vele mogelijkheden met een PVC vloer

 

PVC vloeren bieden vele mogelijkheden om met motieven en patronen te werken. De kunststof vloer is erg duurzaam en gaat jarenlang mee. Ook is deze vloer onderhoudsarm en eenvoudig schoon te houden doordat het materiaal glad aanvoelt. Een PVC vloer bestaat voornamelijk uit kunststof, maar door de structuren en dessins lijkt de vloer van hout of steen. Ook zijn PVC vloeren geschikt voor vloerverwarming en zijn deze vloeren geluiddempend en waterbestendig.

 

Stijlvolle parket vloeren

 

Als je op zoek bent naar een harde vloer die haast niet van een echt houten vloer te onderscheiden is, is parket de beste keuze. Een parketvloer bestaat uit een toplaag van massief hout. De lagen daaronder zijn samengesteld uit verlijmd hout, waardoor deze vloer minder krimpt en uitzet dan een echt houten vloer. Parket heeft een authentieke en robuuste uitstraling en is verkrijgbaar in zeer veel houtsoorten. In de meeste gevallen is de parketvloer ook goed te combineren met vloerverwarming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *