Diensten

“Flowers” voor verschillende gelegenheden.

 

 

Flowers

Welke flowers voor welke gelegenheid? Een boeket bloemen geven of ontvangen is altijd een plezier. Maar let op: bloemen hebben hun eigen taal, dus er is geen sprake van om je moeder hetzelfde boeket voor haar verjaardag te geven als je vriend of vriendin om je liefde voor te verklaren! Om je te helpen dingen duidelijker te zien en om miskopen te voorkomen, vertel ik jullie welke bloemen je voor welke gelegenheid moet aanbieden!

 

Voor een etentje

Wanneer je voor het eerst wordt uitgenodigd voor een diner bij mensen thuis en nog nooit hebt gezien hoe hun interieur eruit ziet, is het best om flitsende boeketten en felle kleuren te vermijden. Je kunt net zo goed kiezen voor eenvoud, zuiverheid en verfijning, met witte bloemen zoals lelies.

 

Voor een verjaardag of een feestje

Roze is bij uitstek de kleur van genegenheid en tederheid, er gaat niets boven een boeket roze rozen of pioenen om iemand eenvoudig te vertellen hoeveel ze voor je betekenen.

 

Om een persoon te laten zien dat je ze niet vergeet…

Als je vrienden hebt die ver weg wonen en je ze niet vaak ziet, dan gaat er niets boven het viooltje, of de blauwe vergeet-mij-nietjes om te bewijzen dat je trouw blijft ondanks de afstand tot hen, en dat ze altijd in je geest aanwezig zijn.

 

Om je bewondering te tonen

Als een van je vriendinnen of een collega je op een dag een boeket witte camelia’s aanbiedt, is dat een groot compliment: het betekent dat ze echte bewondering voor je heeft en wil zijn zoals jij.

 

Om je liefde te verklaren aan iemand

Het is niet verwonderlijk dat het typische boeket dat je te bieden hebt om je liefde te verklaren, het rode rozenboeket is! Ja, rood is de kleur van passie, vurigheid, kortom, van verhoogde gevoelens voor iemand.

 

Om je liefde te verklaren aan iemand… in het geheim

Aan de andere kant moet je voor een meer discrete liefdesverklaring geloven in een boeket met viooltjes. In de taal van bloemen betekent het boeket viooltjes: “Ik hou in het geheim van je.”

 

Om te vergeven of vergeven te worden

De gele roos is vooral de roos om vergeving te vragen of te geven. Als het wordt aangeboden na bedrog, is het om de persoon die je hebt bedrogen om vergeving te vragen. Maar als je het aanbiedt nadat je bent bedrogen, wil je je partner vertellen dat je hem of haar vergeeft.

 

Om een geliefde te ondersteunen

Het is bekend dat bloemen er zijn om uit te drukken wat soms moeilijk te zeggen is. Ter ondersteuning van een geliefde die een familielid of vriend heeft verloren, of als jezelf door deze situatie gaat, is de witte anjer een perfecte bloem, omdat het de trouwe gedachte aan deze persoon symboliseert.

 

Om iemand te feliciteren

Zelfs al verwijst de gele roos naar ontrouw, geel is niet negatief in de taal van de bloemen. Verre van, omdat het eerder de zon opbrengt en, in bredere zin, vreugde, geluk en vrolijkheid. Gele tulpen, narcissen of een boeket gele bloemen zijn daarom perfect voor het vieren van goed nieuws. Bijvoorbeeld aankondiging van zwangerschap of bevalling, het ontvangen van een diploma, promotie of iets anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *