Voeding

De Thaise keuken in Amersfoort

Thaise keuken Amersfoort

 

De Aziatische keuken is heerlijk en heel gevarieerd. Van alle Aziatische keukens is de Thaise keuken stiekem misschien wel de allerlekkerste keuken. De keuken is heel gevarieerd en biedt van alles aan. Van overheerlijke kipgerechten, vis gerechten, vleesgerechten en salades. Ook mogen we de curry’s en de vegetarische gerechten natuurlijk niet vergeten. Wil je ook graag eten uit de thaise keuken Amersfoort maar weet je niet precies waar je terecht kan voor een Thaise treat, lees dan snel verder.

 

  1. House of Thailand

House of Thailand in Amersfoort is een heel populair restaurant en wij begrijpen wel waarom. Het eten is heerlijk en je proeft de Thaise authenticiteit in alle gerechten terug. De gerechten die ze aanbieden zijn allemaal in een modern jasje gestoken. Er wordt zowel veel gewerkt met lokale producten als producten uit Thailand zelf. Ga je bij House of Thailand eten dan zijn er een aantal gerechten die je echt niet mag missen. De massaman is een grote favoriet. Dit is een curry in kokosmelk met aardappel, ui en pinda’s. Je kunt deze vegetarisch eten of er voor kiezen om kip of rund toe te voegen. Ook zijn de pad thai’s overheerlijk. Deze rijstnoodels zullen je doen verlangen naar meer, meer en meer!

 

  1. Wasana Dee

Wanneer je Wasana Dee binnenstapt lijkt het net alsof je in een Toko in Bangkok beland bent. Je zult volledig vergeten dat je in het regenachtige Nederland bent en zul je volledig in Thailand wanen. Het interieur is er heel bijzonder. Aan de muur zie je veel traditionele Thaise beeldjes en schilderijen.

Het eten zelf is ook ontzettend lekker. Er wordt enkel gewerkt met Thaise koks. Hierdoor proeft het eten exact zoals het in de restaurantjes in Thailand smaakt. Er wordt bij Wasana Dee veel gewerkt met biologische producten. Ook zijn bijna alle gerechten lactosevrij (op de toetjes na). Grote favorieten hier zijn de soepen en de loempia’s.

 

  1. De Streetfood Bar

De streetfootbar brengt je de allerlekkerste Thaise gerechten tegen de scherpste prijzen. Alles op de kaart is tussen de €7,- en €12,50. Er wordt veel gewerkt met verschillende wokgerechten. Van noodles tot rijst en van vegetarisch tot kip. Bij de Streetfootbar kun je genieten van alle Thaise specialiteiten.

De Streetfoodbar is gezellig en trendy! De Tom Yum en Tom Ka Kai soep zijn een grote favoriet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *