Therapie

Bio energetische therapie

Bio energetische therapie

 

Bio-energetica is een therapie die gericht is op het feit dat lichamelijk en geestelijk samen één zijn. Negatieve gedachten kunnen lijden tot lichamelijke klachten. Eigenlijk kan men aan de lichamelijke klachten er van uit gaan dat er ook geestelijk iets niet goed zit. Uiteindelijk zit zowel lichamelijk als geestelijk geblokkeerd en kunnen er zelfs klachten bij komen. En zelfs de levensenergie kan drastisch slinken. Voorbeeld stress zet hem op lange termijn ook op lichaamsdelen of spieren. Ook wat men vroeger aangeleerd kreeg als kind of wat men te kort had zijn spanningen die in het lichaam blijven zitten, maar die al lang onderdrukt worden door onze geest.

 

Oorsprong bio energetica

Alexander Lowen is de grondlegger van de bio energetische therapie. Zijn opvatting was dat kinderen tot één jaar alles opslaan in hun lichaam en dat daarvoor de relationele basis wordt gelegd. Dus een kind dat één van de basisbehoeften niet voldoende heeft gekregen voor zijn eerste jaar, is al eigenlijk gespannen en dat uit zich later in andere problemen. Daarom dat ons lichaam al sinds kind spanningen in de spieren opslaat. Wat zich uit in relationele of onderlinge relaties door spanningen of een tekort aan energie of kracht om nog emoties te uiten.

 

Bio energetische therapie zorgt weer voor voldoende energie

 

– Je leert om te gaan met stress

 

– Je leert lichaamssignalen interpreteren en je gaat er bewuster mee om

 

– Je leert tot rust komen

 

– Je wordt fitter en gezonder omdat je bewuster begint te leven

 

Voor wie is de therapie?

 

Mensen die onder stress staan of een burn-out hebben, kunnen bewuster leren leven volgens deze therapie. Ook diegenen die de balans tussen lichaam en geest willen herstellen kunnen hier veel uit halen. Mensen die lijden aan extreme vermoeidheid en verlies van energie. Mensen die hun emoties niet meer kunnen uiten.

 

Hoe gebeurt deze therapie?

 

Je leert deze oefeningen aan van een therapeut of tijdens een groepssessie. De oefening draaien vooral rond aarding (met beide voeten op de vaste grond) en ademhalingstechnieken. Met oefeningen wordt de spanning aangepakt en leert je hoe je ze moet loslaten. Het toelaten om levensenergie vrij in het lichaam en geest te stromen.

 

Positieve effecten van deze oefeningen/therapie op lange termijn

 

– een diepere band met je lichaam en de kennis van hoe je lichaam reageert op je geest

 

– een betere lichaamshouding

 

– Een diepere en bewustere manier van ademhalen

 

– Weer in staat om emoties te voelen en los te laten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *