Bouw,  Wonen

Airconditioning

Airco Rotterdam

 

 

 

 

De druk onder het niveau van de grond werkt als een dampscherm. Het voorkomt dat er vocht uit de grond komt. Dit is een belangrijk aspect voor gebouwen die koel zijn.

Het hele proces van airconditioning wordt logisch als u de werking van een airconditioner begrijpt. De verschillende onderdelen van een airconditioner werken allemaal samen. De lucht wordt gekoeld door deze over spoelen in de airconditioner te leiden, vervolgens wordt de lucht gekoeld door een ander onderdeel, de verdamper, en vervolgens wordt de lucht door een ventilator geblazen of door een vacuüm gepompt.

Een primaire functie van een airconditioner is het regelen van de temperatuur van een bepaalde binnenlucht. Tijdens het conditioneren wordt de temperatuur verlaagd door condensvorming tegen de koude metalen spoelen in het apparaat. Deze condensatie is niets anders dan waterdamp van de lucht die over de koude spoel gaat. Zodra dit de temperatuur van de lucht verlaagt, koelt de lucht zeer snel af. Voordat de lucht afkoelt, warmt deze op door het verwarmingseffect van de spiralen. De koele batterijen koelen de lucht af die er doorheen stroomt. Dit koelingseffect is nodig voor de airconditioners. Kort nadat de lucht is gepasseerd, wordt deze opgewarmd met behulp van de spoelen. Dit is wat een airconditioner tot een koelmachine maakt.

Gewoonlijk volgen airconditioners een cyclus die ook wel getypeerd wordt genoemd. Deze cyclus omvat de toevoer van Freon naar de airconditioner om de cyclus te starten. Zodra de Freon de binnenbatterij binnenkomt, wordt het gemengd met de lucht om damp te maken en vervolgens rond te draaien om de temperatuur te controleren.

De cyclus van airconditioning volgt een soortgelijk patroon. De eerste verdichting van vuil wordt vervolgens door de met vuil gevulde binnenbatterij geabsorbeerd om de binnenbatterij koud te maken. De met vuil gevulde binnenbatterij zal langzaam afkoelen. Naarmate hij afkoelt, neemt de druk van de lucht die de binnenbatterij binnenkomt toe, waardoor de langsstromende lucht toeneemt. Hierdoor stijgt de temperatuur. Dit proces herhaalt zich keer op keer. De temperatuur wordt zo uiteindelijk op het instelpunt gebracht. Op dit punt komt de lucht via een ontluchtingsopening in de filterzak terecht.

Deze eenvoudige mechanismen werken om een cyclus van koeling en verwarming tot stand te brengen. De cyclus kan complex blijken te zijn. Maar eenvoudigweg werkt airconditioning op eenvoudige mechanismen zoals hierboven beschreven.

lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *