Fietsen

Abus fietsslot

Abus fietsslot

 

Abus is een Duitse fabrikant van sterke fietssloten. Jaarlijks worden er in Nederland meer dan 100.000 fietsen gestolen. Uit statistieken van de politie blijkt dat slechts een klein deel van de diefstallen wordt opgelost. Met een Abus fietsslot bescherm je jouw fiets tegen diefstal. Je hebt de keuze uit verschillende sloten, van hoogwaardige ketting-, vouw-, en beugelsloten tot spiraalsloten en kabelsloten. Een tweede fietsslot kopen kost weinig moeite en jij zorgt ervoor dat de fietsendief er niet vandoor kan gaan met jouw fiets.

 

Waarom een tweede fietsslot?

 

Jouw fiets is waarschijnlijk al voorzien van een slot. Met een tweede fietsslot maak je het onmogelijk, of in ieder geval een stuk moeilijker, voor dieven om er op jouw fiets vandoor te fietsen. Zo is een dief meestal gespecialiseerd in het openbreken van een bepaald type slot. Door twee sloten te gebruiken maak je het dus direct een stuk moeilijker om de fiets mee te nemen. Ook wordt het een stuk tijdrovender om jouw fiets te jatten. Extra tijd is extra stress voor de crimineel waardoor de kans groot is dat de dief jouw fiets met dubbele sloten sneller voorbij loopt. Door te kiezen voor een ketting- of beugelslot en je fiets vast te maken aan een lantaarnpaal, fietsenrek of boom wordt het onmogelijk om jouw fiets op te tillen en het slot elders te forceren. Ook kan je fiets niet in een auto of busje geladen worden.

 

Slottechnologie Abus fietsslot

 

Wat Abus fietssloten zo goed maakt is de combinatie van hoogwaardige materialen met technologie. Het Duitse merk maakt gebruik van extreem hard staal aan zowel het materiaaloppervlak als in de materiaalkern. Hierdoor kunnen zagen of tangen niet op tegen het geharde staal. Daarnaast zijn de ketting- en beugelsloten voorzien van powercell-technologie, dat de hoogste bescherming biedt tegen slaan of trekken. De power-link-technologie biedt een extreme weerstand tegen hoge trekkrachten. Dit maakt het erg moeilijk om de ketting uit het slot te trekken met de bekende methoden.

 

In welke steden worden de meeste fietsen gestolen?

 

Vooral in studentensteden worden veel fietsen gestolen. Het valt dus zeker aan te raden om te investeren in een goed slot als je woont in Groningen, Nijmegen, Delft, Rotterdam of Utrecht. Het grootste aantal fietsen worden gestolen in Amsterdam. Jaarlijks worden hier bijna 10.000 fietsen gestolen. Om niet voor een vervelende verrassing komen te staan is het belangrijk om je fiets niet alleen met meerdere sloten vast te zetten, maar ook op de goede manier. Fietsendieven nemen namelijk ook soms je fiets mee zonder voorwiel als je deze alleen aan het voorwiel vastlegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *